Πατρικό

Πρόσβαση

Σκύρος, ιδανικός και οικονομικός προορισμός

Με εύκολη πρόσβαση απ' όλη την Ελλάδα.

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Βορείων Σποράδων και το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Σποράδων (210 τετρ. χλμ.). Βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας, από την οποία απέχει γύρω στα 35 χλμ.

Η πρόσβαση στην Σκύρο είναι εύκολη και οικονομική, αφού συνδέεται τόσο ακτοπλοϊκά όσο και αεροπορικά με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επιλέξτε τον δικό σας τρόπο:

Με πλοίο

Η Σκύρος συνδέεται ακτοπλοικά με τα λιμάνια της Κύμης και του Βόλου.

Από την Κύμη (Εύβοια), που απέχει οδικώς 2 ώρες από την Χαλκίδα και 3 ώρες από την Αθήνα, υπάρχει καθημερινή σύνδεση από και προς την Σκύρο, με το πλοίο Λυκομήδης. Η διαδρομή διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, και οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παραμένουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Επίσης από την Σκύρο μπορείτε να μεταβείτε με πλοίο απευθείας και στις υπόλοιπες Σποράδες: Αλόννησο, Σκόπελο και Σκιάθο.

Κλείστε τα εισιτήριά σας!
Σκύρος, Πατρικό, Νέλλη, Αλέξης, παραδοσιακές κατοικίες, διαμονή, διαμέρισμα, ενοικιαζόμενα, δωμάτια, επιπλωμένα, εξοπλισμένα, πλοίο, ferry boat, Κύμη, Skyros Line, Αχιλλέας
Σκύρος, Πατρικό, Νέλλη, Αλέξης, παραδοσιακές κατοικίες, διαμονή, διαμέρισμα, ενοικιαζόμενα, δωμάτια, επιπλωμένα, εξοπλισμένα, Χώρα, λιμανι

Με αεροπλάνο

Με συχνές απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, το να έρθετε στην Σκύρο είναι ακόμα πιο εύκολο!

Το αεροδρόμιο της Σκύρου, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, απέχει περίπου 17 χλμ από τη Χώρα. Η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο γίνεται με ταξί ή με λεωφορείο.

Με περίπου 40 λεπτά μέση διάρκεια πτήσης, και χαμηλές τιμές αεροπορικών εισιτηρίων, οι διακοπές σας ξεκινούν ξέγνοιαστα.

 

Στην Σκύρο

Η Σκύρος διαθέτει καλό οδικό δίκτυο, που σας επιτρέπει να την εξερευνήσετε απ' άκρη σ' άκρη!

Η μετακίνησή στο νησί γίνεται είτε με ΙΧ, είτε με τα τοπικά λεωφορεία που συνδέουν τα σημαντικότερα σημεία του νησιού, όπως οικισμούς, αξιοθέατα και παραλίες με συχνά δρομολόγια.

Το λιμάνι της Σκύρου, η Λιναριά, απέχει 9χμ από την Χώρα, και το αεροδρόμιο της Σκύρου 17χμ αντίστοιχα.

Σκύρος, Πατρικό, Νέλλη, Αλέξης, παραδοσιακές κατοικίες, διαμονή, διαμέρισμα, ενοικιαζόμενα, δωμάτια, επιπλωμένα, εξοπλισμένα, Χώρα, οικισμοί